VUL

Ett litet mirakel hände idag! (För oss då, jag vet att det inte påverkar resten av världen 😊) 

Vi satt sorgsna i väntrummet och jag hade verkligen gråten i halsen när vi fick komma in. Berättade om blödningen och knappt inga symptom osv…och att vi var inställda på att det inte hade gått bra. 

Fick då sätta mig i gynstolen direkt och jag såg snabbt att där fanns ett litet embryo på skärmen. Jag ville inte titta på det för jag visste ju att den var död så jag tittade på klockan på väggen istället. Klockan var nästan halv tre och läkaren sa ”nämen det här ser ju bra ut”. Jag har aldrig blivit så chockad tror jag…

Hon undrade om vi inte blev glada men jag var så förstörd så jag kunde knappt prata…hörde att min sambo började snörvla bredvid, älsklingen ❤️

Det som verkar ha hänt är att blastocysten vi satte in själv har delat sig, där fanns nämligen en hinnsäck till men den var tom, eller med blod i som hon sa. Helt svart var den. Så det är därifrån jag har blött.. 

Vi kunde alltså ha fått enäggstvillingar men den tanken är svår att ta in. Bara tanken på att något lever i min mage är svår att ta in.. Förmodligen har den ena slutat utvecklas väldigt tidigt eftersom man inte såg någonting alls. 

Jag kommer förmodligen att blöda mera, ev i upp till två månader till vilket känns så jobbigt och oroligt. Hoppas så att det inte kommer påverka den som faktiskt lever. Det bästa hade väl varit om den tomma hinnsäcken krymper ihop och att kroppen absorberar den men jag vet inte..

Åter igen, om någon har varit med om detta så dela gärna med er! 

Jag frågade också varför jag har så extremt ont ibland och det var en kombination av att livmodern växer, äggstockarna fortfarande är lite förstorade och att livmodern kanske krampar mer eftersom där faktiskt finns blod som kroppen vill få ut 😦 Usch usch. Nu måste jag verkligen hitta en mvc så att man har någon att prata med eftersom vi är avskrivna från kliniken nu efter VUL:et. 

Enligt IVF-beräkningen ska det vara vecka 7+4 idag men enligt måtten på embryot är det 7+2. Den var 11,4 mm. Läkaren sa att det beror på lite hur de ligger, utsträckta eller lite mer böjda så då kan det diffa lite. Det var helt normalt enligt henne, hoppas hoppas.

Ja, men det var väl allt som hänt idag 😊 Är helt skakig fortfarande. Måste be om förlåtelse till vårt förhoppningsvis framtida barn att jag trodde så litet på det och att jag t o m försökte krysta ut det på toaletten (hrmm). 

❤️❤️❤️

Annonser

8 reaktioner på ”VUL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s