Missed abortion?

Tack fina ni som kommenterat på mitt förra inlägg, det värmer verkligen och jag vet att det är så många som har varit med om samma sak och ännu värre…

Tänkte uppdatera fast jag egentligen inte vet helt säkert ännu hur det har gått (fast innerst inne vet jag). Jag tror att det är ett ma, embryot lever inte längre men kroppen stöter inte ut det. Efter blödningen i onsdags, som var klarrött blod och inga klumpar, har det bara kommit lite bruna/beige flytningar.

Jag har gått med stor binda varje dag och väntat på att det ska sätta igång men inget verkar hända. Nu kanske ni tycker att jag är onödigt negativ, man kan blöda även i en normal graviditet, men på något sätt är jag helt säker.

Dagarna innan och under blödningen hade jag extremt mycket migrän vilket jag alltid brukar ha innan mens, jag tror att det är när östrogenet sjunker. Jag läste att det är samma sak som händer vid ett ma, östrogennivån sänks men inte progesteronet och därför förstår inte kroppen att dra ihop livmodern och stöta ut graviditeten. 

Sedan har jag absolut inga gravidsymtom längre heller, jag känner mig helt normal och mår nästan ”bra”. Så på så sätt är jag helt säker på vad som hänt. Jag har också då och då en annorlunda smärta i underlivet, det skär till och känns ibland som onda värkar eller sammandragningar. 

Men, tyvärr har man ju alltid det där lilla dumma mikroskopiska hoppet kvar i bakhuvudet! Kanske det är si, kanske det är så? Jag vill bara få det konstaterat nu och helst få tabletter för hjälp att få ut det. Jag har tyvärr gjort en medicinsk abort med cytotec för några år sedan, och det fungerade som det skulle även om det är en fruktansvärd upplevelse. 

Jag ringde till kliniken i onsdags när jag blödde och de sa att så länge jag inte blött som en normal mens ska vi ha kvar tiden för VUL. Så på tisdag ska vi dit som planerat, inte försiktigt glada och pirriga för att förhoppningsvis se hjärtslag, utan med en stor klump i halsen för att konstatera ett missfall. 

Varför måste livet vara så orättvist 😦 Det som gör det ännu jobbigare är att vi ska på ett stort bröllop i helgen, jag är så orolig över hur det ska gå.. Kommer jag att gå där med blödning och smärtor efter ett missfall, eller ska jag sitta och låtsas vara glad med vetskapen om mitt döda embryo i livmodern? En så vidrig känsla det är… 

Om någon har varit med om ma får ni hemskt gärna berätta hur det gick och hur lång tid det tog, om ni fick ”hjälp” för att få ut det osv. Tack och kramar till er som läser! 

Annonser

9 reaktioner på ”Missed abortion?

  1. Hej! Så himla tråkigt att läsa det du skriver. Sedan vet man ju aldrig… När jag hade missfall i höstas (i v 9) så var det väl ett halvt missed abotion. Jag slutade känna symptom på att jag var gravid i vecka sju typ och fick liksom en inre känsla av att fostret slutat utvecklas. När vi gick på VUL i vecka 8 såg de ett foster som var för litet men med hjärtljud (så jag hade haft rätt – sjukt att man kan känna…). Läkaren sa att det förmodligen var ett missfall på G. Men vi skulle komma tillbaka en vecka efter. Då var det dött och jag fick välja om jag ville skrapas eller få tabletter, eller vänta ut det. Jag valde tabletter (eftersom de sa att det finns en mikroskopisk chans att skrapning kan skada). Men jag behövde aldrig ta tabletterna, utan missfallet satte igång dagen efter. Det tog fyra dagar att få ut allt. Men de värsta smärtorna hade jag de två första dagarna.
    STOR KRAM ❤

    • Tack för att du berättade…vad ledsamt och tragiskt med hjärtslag, men ändå fungerar det inte 😦 Det verkar vara ganska vanligt att det sätter igång av sig själv när man väl får det bekräftat, så märkligt men man ska inte underskatta psykets makt över kroppen. Lycka till så jättemycket med ruvandet nu! Nu ska det väl f-n vara er tur! Blir lite arg känner jag för allas vår skull, men det är skönt med ilska med och inte bara ledsamhet 🙂 KRAM

  2. Först och främst en varm kram till dig! Jag vet vilket helvete du går igenom. Bra att ni har vul snart, så du säkert vet. Men förstår din känsla man känner sin kropp väl…. Förhoppningsvis har du fel och det ser bra ut, men kan tänka mig att det är svårt att hoppas! Jag gick igenom ett missfall i v 8+5 för ett år sen. Började med bruna flytningar ( som jag brukar ha innan mens) sorry för detaljer. Där kan ju allt vara normalt ändå. Vi hade vul och såg trots allt ett litet hjärta slå! Var kanske lite mindre men tänkte inte på det då ( alltså fostret, de flyttade bak oss ca 2 v) Sen fortsatte det då och då med bruna flytningar. Vilken oro jag hade då, jag kände på mig att det skulle bli ett missfall. På något sätt. Molvärk då och då som också är normalt. Sen kom blödning och då visste jag att ( kände det) att det var kört kom en kväll . Sen tidig morgon missfall. Inte så jobbigt fysiskt men psykiskt! Fruktansvärt. Sorg. Blödde en del med smärtor under några timmar. Sen lite magvärk en dag. Kroppen skötte det själv, det är jag tacksam över. Det är sorgen jag minns mest, den kroppsliga sorgen och att känna sig tom. Sen blödde jag lite i två veckor, vanligt vid missfall. Var väldigt trött en period efteråt minns jag. Kroppen återhämtade sig rätt fort, efter ca en vecka kände jag mig bekväm att gå och träna och det gick bra. ( blödde lite mer de första dagarna sedan mindre än vanlig mens) tror missfall kan se väldigt olika ut. Det viktigaste under den här tiden var för mig återhämtning, support fr vänner och familj ❤ och min man så klart. Detta var i samband med en veckas ledighet….

    • Åh vad sorgligt 😦 Då var det inte en ivf-graviditet eftersom man vet exakt tidpunkt för befruktningen då? Hur har det gått för dig sedan (om du vill svara)? Många kramar!

  3. P:s det finns ju också de som stört blöder under grav och allt är ändå bra ( en vän till mig är med om det och är i v 16 typ)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s