Tacksamhet

Igår fick vi en perfekt blastocyst återförd! Är så himla glad och lättad. 

Det var fruktansvärda timmar på förmiddagen när jag satt och väntade på samtalet man inte vill ha, men ingen ringde och till slut var vi ju faktiskt tvungna att åka! Höll mobilen i ett hårt grepp hela bilresan och ända fram till receptionen och hoppade högt vid minsta ljud. Vi var så nervösa att jag gick in i en glasdörr och min sambo råkade tappa ut en massa mynt på golvet i korridoren, passade inte så fint in i den lite stela och tysta stämningen där folk sitter och väntar.

Sen när vi väl kom in gick det så otroligt snabbt, in i båset och byta om, på med alla skyddsgrejer och in i samma rum där äggplocket gjordes, och där inne möttes vi av stora leenden och en bild på skärmen på vår fina blastocyst. Som en liten planet i den svarta rymden, med en liten ”svans” eftersom den höll på att kläckas. 

Vi blev så rörda och nu känner jag fånigt nog att jag älskar den lille cellklumpen. Måste strama upp mig och hålla lite distans för att inte bli för besviken om det inte går vägen, men det är svårt så här första gången.

Vi fick även två blastocyster till frysen, vilken lycka. 

Vi skulle gjort standard ivf då min sambos spermaprover varit bra, men nu hade det tydligen varit lite sämre så de hade valt att göra icsi istället. Vilken tur att de ändrade metod utifrån förutsättningarna och inte bara körde på. Tror att min sambos självförtroende fick en liten liten spricka i kanten men jag sa till honom att det kanske berodde på att han varit  sjuk en vecka med hög feber..

Nu ska vi bara försöka vara glada och må så bra det går, i några dagar i alla fall 🙂 

Annonser

10 reaktioner på ”Tacksamhet

  1. Åh så spännande för er! Följer er resa..vi ska precis börja vår första IVF vilken dag som helst så det har varit så spännande att få läsa om hur det funkat för er..gått in varje dag för att se hur allt utvecklade sig osv. Nu håller jag mina tummar stenhårt för er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s