Äggplock

Ja, då har jag överlevt ett äggplock också. Det är så intressant att uppleva sådant som man läst mycket om, men i detta fallet önskar jag att jag inte hade haft fullt så mycket förhandsinfo!

Kanske är det mest de som har en hemsk upplevelse som sedan har behov att skriva om det? Eller så är det skräckhistorierna som fastnar i ens medvetande. Jag var i alla fall så rädd att både knäna och tänderna skallrade och det kändes lite som att jag skulle ledas till slaktbänken.

Men, det var ju inte farligt alls! Jag är inte vidare förtjust i gynbesök, t ex att ta cellprov, men detta kände jag inte mycket av. Fick inget lugnande innan så mådde nervösdåligt in i det sista, men så fort morfincocktailen kom in i armen var det lugnt.

Jag kände inte bedövningssprutorna, och resten av plocket kände jag mest som ett tryck hit och dit med ultraljudsstaven. Hade inte fattat innan heller att det bara görs ett stick genom slidväggen på var sida oavsett hur många blåsor, så det kändes ganska lindrigt. Att sticka sönder blåsorna kändes ingenting alls.

Mitt största problem var nästan att det var så svårt att kissa efteråt, blev lite stressad och fick stanna kvar lite längre för det. Har varit hemma och sovit några timmar nu och kommer stanna i sängen/soffan i alla fall idag och imorgon. Är ganska öm men panodil och värmekudde hjälper.

Så, resultatet då?! Hade hoppats på ca 10-12 ägg eftersom jag hade tio blåsor på UL, men det blev 19 st och vi tappade hakan lite båda två. Känner mig lite osäker inför detta och ser framför mig nu att det kommer vara dålig kvalité, inga som blir befruktade osv men jag hoppas på det bästa. Har förstått att många inte alls automatiskt är lika med bra. Vi har en preliminär tid för återföring på måndag så det blir en lång väntan tills dess och på att få höra hur det har gått. 

Risk för överstimulering nu med så många ägg så nu ska jag dricka minst 2 liter vatten per dag och äta massa salt. Chips, saltlakrits och Ramlösa blir dieten idag. 

Annonser

3 reaktioner på ”Äggplock

  1. Jag tror, och nu pratar jag bara utifrån mig själv, att man tenderar att komma ihåg de hemska historierna om det, innan man upplevt det själv. Tyckte de va så för mig iaf . 😊 Vilken bra utdelning för er! 😊👍
    Håller tummarna att du slipper överstimulering och inför återföring på måndag! 💖Kram!

  2. Jag tyckte inte alls att äggplocket gjorde ont eller så. Däremot är en gynstol aldrig kul att ligga i, men under ivf-tiden tyckte jag liksom att det blev som att gå till tandläkaren. Skönt att du inte hade ont! Och hoppas nu att det inte blir någon överstimulering och en massa fina embryon på det fina antalet ägg! Stort lycka till! (Och god diet låter det som!! Mmm..;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s