Behandling

Besöket på IVF-kliniken kändes bra, men var lite nervöst.. Läkaren verkade kunnig och gjorde ett noggrant VUL för att bedöma äggreserven och som tur var är den helt normal, t o m bra verkade det som. Väldigt lättad efter det beskedet då jag oroat mig en del.

Som bonus fick vi också reda på att ägglossning förmodligen skulle ske samma dag (några dagar innan beräknat) så vi blev ordinerade lite spontant och romantiskt samliv snarast möjligt 🙂 Blir intressant att se om cykeln blir kortare denna månaden eller vad som händer, vet inte om det bara är en slump eller om akupunkturen verkat på något vis.

Till behandlings-shoppingen då; vi beslöt oss efter lite funderande att prova en makeinsemination i augusti. Betydligt billigare och känns lite lindrigare för oss som är helt nybörjare på detta. Deras metod gällande detta är intressant, man kör med hormonstimulering så jag kommer att äta pergotime i fem dagar, kolla med VUL samt ta ägglossningsspruta när det är dags, och målet de vill uppnå är att det ska bildas två stycken ägg för att öka chansen. Blir det bara ett kör man ändå, men blir det fler kan de ta bort dem så att det blir två kvar.. Detta låter läskigt likt äggplock men jag har inte fått klart för mig hur det går till.

Jag vet att chansen vid insemination inte är så mycket större än när man försöker naturligt, men det känns ändå värt att prova någon gång. OM man blir gravid är risken stor för tvåäggstvillingar, 60% risk tror jag hon sa.

Just nu är jag mest nervös över att jag trots egen ägglossning direkt ska äta två st tabletter pergotime per dag, totalt 100 mg/dag. Men ska försöka att inte tänka på det så mycket förrän det är dags..

Annars känns allting ganska bra just nu, mycket lediga dagar, vi håller på och planerar semestern, + att vi köpt en splitterny bil, första gemensamma (ja en kombi 🙂 ) Känner också mer harmoni i förhållandet och kärleken och hoppet lever ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s