Läkarsamtal och överraskning

Igår hade jag en telefontid med läkaren, som avslutning på utredningen antar jag. Jag var helt förberedd på vad hon skulle säga; att det inte hittats några fel på oss och att vi därför inte kunde få någon hjälp.

Oj vad jag blev förvånad när hon sa just detta men fortsatte med ”så därför kommer jag skicka iväg en remiss för ivf”. Jag stammade fram något att vi inte varit skrivna på samma adress i två år, men denna gulliga läkare sa då att hon tänkte låtsas att hon inte hade hört det 🙂

Vi har bott tillsammans i två år om någon vecka och därför skulle hon skriva att vi varit sammanboende i två år. Får se om detta kommer godkännas.. Känns i alla fall skönt att slippa börja ivf-karriären med att slänga iväg en massa pengar. Plus att vi inte behöver fatta något beslut själva, utan det gör sjukvården åt oss.

För övrigt känner jag mig rädd, glad, överraskad, otålig, lite rädd igen…och tyvärr även väldigt onormal. Vill ju så gärna att det ska funka naturligt men det verkar inte hända, bara att börja inse det. Eftersom jag har varit gravid en gång (även om det slutade dåligt och var för några år sedan) kan jag inte riktigt släppa hoppet om att det kan gå igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s