På olika plan

Efter denna helgen har det visat sig att jag och sambon är på lite olika plan när det gäller bebisgörandet…jag har nästan tagit för givet att vi som nästa steg skulle inrikta oss på IVF via privat klinik, och det snart. Men som vanligt går jag för fort fram i mina tankar och styr upp allting själv i mitt eget huvud. Sambon säger nämligen nu att han vill att vi ska fortsätta att försöka själva ett tag till då det inte hittats några fel under utredningen.

Vi har inte rätt till IVF via landstinget förrän i slutet av detta året, vi har bott tillsammans i två år men inte varit skrivna på samma adress lika länge och såklart är det den tiden som räknas.Jag förstår hans resonemang men känner samtidigt sådan stress över allt och vet inte hur länge jag orkar försöka och låtsas vara positiv att det ska ta sig när jag ändå inte tror det. Man blir ju inte direkt yngre heller. Jag är orolig över mitt AMH-värde (som jag inte vet) eftersom de inte kollar det i vår utredning, tänk om det skulle vara jättelågt och ingen tid finns att slösa. Usch usch.

En annan del av det hela är att jag skulle vilja byta jobb, men jag har rätt till bruttolöneavdrag och har bra flextid via arbetet jag har nu vilket hade varit perfekt för att göra privata försök. Är det värt att byta jobb och förlora de fördelarna, eller ska jag stanna kvar och inte trivas bara för att… Ska vi nu vänta kan det ju dröja år innan vi behöver använda det, om det ens kommer behövas.

Vet varken ut eller in, och allt jag försöker tänka ut blir till cirkelresonemang som maler runt i huvudet. Det värsta med denna ovissheten är att det är helt omöjligt att planera sin tillvaro när de viktigaste pusselbitarna som man hade önskat att utgå ifrån saknas.

Annonser

5 reaktioner på ”På olika plan

 1. Så himla lätt att man tror att man är på samma spår och så visar det sig att man inte alls är det. Har du någon uppfattning om hur länge han tycker att ni ska vänta och försöka själva?

  Min privata åsikt är att det altlid är bättre att söka sig bort från ett jobb där man inte trivs. Kanske kan du dessutom få lika bra eller bättre fördelar på ett annat? Samtidigt förstår jag verkligen hur du tänker och vet inte om jag skulle våga försöka mig ut vid ett sådant tillfälle. Hur ser arbetsmarkanden för din branch ut, är det lätt att få nytt jobb?

  Vad är AMH-värde för något och hur påverkar det?

  • Ja eller hur, och sen blir man nästan förvånad när det visar sig att man inte tänkt likadant 🙂 Jag tror att han vill försöka kanske detta året ut…tills vi har rätt till IVF via landstinget.

   Jag håller verkligen med dig om jobbet, det är precis så jag skulle råda någon själv. Tror jag hade kunnat hitta nytt jobb ganska lätt, men det är nog liknande jobb som jag redan har. Man vet vad man har men inte vad man får..

   AMH är ett värde man kan ta (blodprov) för att få en uppfattning om äggstocksreserven. Lågt värde kan tyda på nedsatt äggstocksfunktion, alltså inget man vill ha. Jag trodde att det ingick i de flestas utredningar men min läkare sa att de ansåg att det var ett svårtytt värde som inte behövde stämma och därför kollar de inte det. Men det har inte du heller gjort då gissar jag?

   Tack snälla för dina tankar!

   • Nej, inte vad jag har förstått i varje fall. Men vi är fortfarande i första utredningen och allting är nytt, läskigt och jobbigt så mycket av det som sägs fångar nog inte min hjärna upp 😦 Det är väldigt mycket att lära sig!
    Jag hoppas att du tar ett beslut som känns rätt för dig! Det är verkligen oerhört energikrävande att vara på en arbetsplats eller med arbetsuppgifter som man inte riktigt trivs med, så jag hoppas att det löser sig!

 2. Igenkänningsfaktor 1 000. Vi har till och med gått i parterapi… Nu har vi lyckats hitta en strategi som funkar för oss. Det gäller verkligen att vara lyhörd och öppen. Massa pepp nu och all lycka till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s