Kontrastundersökning av äggledare

Nu är kontrastundersökning av äggledare och livmoder gjord… Jag vet inte om det är samma sak som äggledarspolning eller om det är någon skillnad, jag hade läst tidigare om någon form av ballong som ska blåsas upp, men i denna undersökningen var det endast vätska som sprutades in via en kateter.

Jag var otroligt nervös och helt kallsvettig innan undersökningen, speciellt när läkaren sa att det kunde vara svårare att få in katetern i livmodern på grund av att jag gjort koniseringar tidigare vilket kunde göra det stramare. Därför skulle hon ”trixa” lite för att få in den…

Mycket riktigt var den värsta delen allt grejande för att få in katetern, jag var nära att svimma ett tag så de fick sänka ner huvuddelen för att jag skulle få mer blod ner i huvudet. När den väl satt på plats kändes det inte så mycket mer när vätskan sprutades in. Jag hade helt fri passage i båda äggledarna så det kanske var därför det inte kändes så farligt.

Enligt läkaren ”helt perfekta” äggledare, de finaste hon hade sett under hela dagen osv osv.. Även livmoder och äggstockar har fått högsta betyg 🙂 Jag förstår att de försöker vara positiva och ingjuta lite hopp men samtidigt känns det aningens löjligt att få komplimanger för sina fortplantningsorgan, det hjälper ju liksom inte heller hur perfekt det än ser ut när man ändå inte blir gravid.

Men jag är glad över ett positivt besked och att det inte gör så farligt ont nu efteråt heller. Fick också informationen (myt eller fakta, vet ej?) att undersökningen/spolningen under någon eller några månader efter kan göra det lättare att bli gravid. Känns ologiskt eftersom jag redan hade fri passage men vi får väl se, man kan ju alltid hoppas. Verkar vara en del som lyckats på detta sätt, men även många som inte har gjort det.

Nu är nästa steg att boka en telefontid med vår läkare och sedan fundera hur vi ska gå vidare. Försöka själva ett tag till i väntan på landstingsbetalda IVF-försök, eller privat IVF är väl alternativen, får se vad vi kommer fram till.

Annonser

2 reaktioner på ”Kontrastundersökning av äggledare

  1. Den där undersökningen ska jag också göra snart – fast varianten med ballong. Jag bara väntar på mensen (fast samtidigt gör jag det verkligen inte) så jag kan boka in en tid. Är väldigt nervös inför den, men det är sista steget i utredningen så sedan kan vi i varje fall gå vidare.
    Känner verkligen igen den där känslan – ska man bli glad när det ändå inte fungerar – men försöker se det så att vi kanske har en bra chans för IVF när allt ser bra ut!

    • Låter skumt med den där ballongen, men det är nog inte så farligt, det är mest väntan och nervositeten innan som är jobbigast… Ja vi får hoppas antingen på IVF eller att det sker ett naturligt mirakel, man vet ju aldrig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s