Vårkänslor?

Nu när våren hittat hit lite tidigare än vanligt verkar det poppa fram gravida lite var man än tittar. Just nu runt omkring mig är min lillasyster gravid, två kollegor och en bekant i tjejgänget. Igår överraskade en bloggare (ej gravid- eller fertilitetsrelaterad blogg) med att på ett gulligt sätt annonsera sin tredje graviditet, idag stötte jag på närmsta grannen i hissen – självklart helt plötsligt väldigt tydligt gravid.

Allt i naturen och djurvärlden liksom spirar och förökar sig nu i värmen och visst är det fint, men det får mig att känna mig som den enda ofruktsamma mitt i en väldigt fertil värld.

Det jag har kommit att avsky och irritera mig på mest av allt är dessa små underfundiga sätt att berätta om sin graviditet för omvärlden; söta ordvitsar och roliga t-shirtar, och lite med attityden att ojsan hoppsan, jag var visst gravid också. Jag vet att det är avundsjukan inom mig som talar..

Annonser

2 reaktioner på ”Vårkänslor?

  1. Jag har en vän på facebook som fick sin andra i början av veckan och redan hunnit bombardera fb-flödet med en massa, jag menar jättemassa, bilder på bebisen och statusar om det lyckliga tvåbarnsmamma-livet. Morr, säger jag. Hoppsan, jag är visst liiiite avis.

    • Facebook är verkligen ett av de värsta ställena när det gäller sånt….nästan var gång man loggar in får man dessa bebis och ultraljudsbilder upptryckta i ansiktet. Tur man kan dölja folk utan att de märker det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s